Plener odbył się w Gospodarstwie Agroturystycznym 'Jędruś'w Słajszewie w dniach od 14-19 maja 20010 Był to pierwszy plener integracyjny Wejherowo -Słupsk .

Stowarzyszenie Artystów Plastykow 'Pasja'- Klub Plastykow im .Stefana Morawskiego Wejherowo 8 osob-Longina Wysocka,Ewa Wicon,Maryla Romanewicz,Wiesława Pałasz Edyta Stachura,Jerzy Stachura,Ludmiła Mroczkowska,Małgorzata Kubasik. Słupsk 6 osób-Danuta Sokołanko,Elżbieta Jaworska,Anna Krawczuk,Renata Sulik Wanda Kościelna,Barbara Nibelska.

Tym razem odbyła sie podróż nad morze około 4 km.zaprzęgiem konnym przez piękną malowniczą okolicę wprost na plażę . Nastepnie spacer po plaży,było dużo śmiechu . Strudzweni wędrówką i sercem pełnym wrażem zasiedliśmy w sali kominkowej przy balladach w wykonaniu Ludmiły Mroczkowskiej i Jerzego Stachury.

Temat pleneru 'Moje Kaszuby" -powstało 28 obrazów olejnych -malowane różnymi stylami Obrazy pelne ciepła i bardzo malownicze .

20 .6.wracamy naładowani pozytywną energią i pełni pomysłów na nastepne obrazy. Plener odbył sie z dofinansowania Urzedu Miasta Wejherowa

Trwał od 2.09-12.09.2010